NL | FR | EN
Hier wordt de inhoud voor id "fadeshow2014" weergegeven
 Jazz Brugge 2014

ORGANISERENDE PARTNERS
Hier wordt de inhoud voor id "logo-organisaties" weergegeven
PARTNERS
Hier wordt de inhoud voor id "logo-partners" weergegeven
STEUNENDE PARTNERS
Hier wordt de inhoud voor id "logo-media" weergegeven

 

 

JAZZ BRUGGE 2 tot 5 oktober 2014

 

Naar tweejaarlijkse gewoonte wordt Brugge tijdens het eerste weekend van oktober omgedoopt tot het Mekka van de Europese jazz. Sinds de eerste editie, die werd georganiseerd tijdens‘Brugge 2002 Culturele Hoofdstad van Europa’, bieden we ons publiek een zorgvuldig uitgekiende staalkaart van de hedendaagse Europese jazzscene. Avontuur, ontdekking en verrassing zijn hierbij de sleutelwoorden. Ook voor deze zevende editie houden we overtuigd vast aan deze unique selling proposition.
Gedurende vier dagen krijgt u een twintigtal topensembles voorgeschoteld vanuit alle uithoeken van het Oude Continent. Elke dag hoort u een middagconcert op de zolderzaal van het Sint-Janshospitaal, een pianoconcert in de Kamermuziekzaal en twee avondconcerten in de Concertzaal. Dit jaar pakken we uit met twee themadagen. Op donderdag lanceren we het festival met een Belgian Jazz Day en zondag sluiten we af met een focus op het vermaarde Europese jazzlabel ECM.
De festivalervaring wordt verder gespekt met een intensief offstage programma, bestaande uit introconcerten, caféconcerten, workshops en een master class, films, tentoonstellingen, dj-sessies, een vinylbeurs, ...
Jazz Brugge is een organisatie van vzw Jazz Brugge, in een hechte samenwerking met het Concertgebouw Brugge, Kunstencentrum De Werf en de Musea Brugge.

RANDPROGRAMMAgo


SWING CITYgo


Swingende caféconcerten

Crea Café - wo 17/09
’t Zwart Huis - zo 21/09
Soulbar Parazzar - wo 24/09
zo 28 september 

 
 

 

Organisatie van Jazz Brugge vzw in samenwerking met De Werf - Concertgebouw Brugge - Musea Brugge
met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, provincie West-Vlaanderen, stad Brugge, De Morgen, Klara, NH-Hotels