overzicht programma
naar Manuel Hermia Trio naar Enrico Pieranunzi
donderdag 4 oktober    
20:30 - Concertzaal Christophe Monniot [FR]
'Vivaldi Universel'

Christophe Monniot saxofoon
Emil Spányi piano
Michel Massot tuba / euph
Eric Echampard drums

Quatuor Arcanes:
Vincent David sopraansaxofoon
Grégory Demarsy alt- & sopraansaxofoon
Erwann Fagant tenor-& sopraansaxofoon
Damien Royannais baritonsaxofoon

Christophe Monniot© Christophe Alary
De Franse saxofonist Christophe Monniot is een echte iconoclast. Hij houdt ervan om zich de meest uiteenlopende muzikale stijlen eigen te maken, ze vervolgens tot in de kern te analyseren en te herdefiniëren. De lijst met projecten waarin hij reeds actief was, blinkt uit in diversiteit: Daniel Humair’s Baby Boom, Caratini Jazz Ensemble, Orchestre National du Jazz, Tous Dehors, ... Ook op de vorige editie van JAZZ BRUGGE kon je hem aan het werk zien aan de zijde van Joachim Kühn in de groep MKMB.
Met dit ‘Vivaldi Universel’-project stort hij zich op de alom bekende ‘Vier Seizoenen’ van Vivaldi. Het resultaat is een verbluffende en bovenal swingende mix van de originele klassieke composities met jazz.
De klassieke toets in dit project wordt geleverd door het hedendaags klassiek saxofoonkwartet Quatuor Arcanes. Daarnaast vinden we drie eigenzinnige stemmen uit de hedendaagse jazzscene: Fransmannen Emil Spányi op piano en Eric Echampard op drums en onze nationale trots op tuba en euphonium, Michel Massot.





Selected discography:
Vivaldi Universel (Saison 5) – (Cristal Records, 2010)