overzicht programma
Michel Godard - Monteverdi naar Root
vrijdag 5 oktober    
22:00 - Concertzaal AKA BALKAN MOON [B/BG]

Fabrizio Cassol saxofoon
Michel Hatzigeorgiou el. bas
Stéphane Galland drums
Fabian Fiorini piano

Tcha Limberger viool
Nedyalko Nedyalkov kaval, fluit
Tima Nedyalkov zang
Vladimoir Karparov saxen
Stoyan Yankolov percussie

 

a Moon
Sinds hun debuut in 1992 is AKA MOON als één van de meest originele en steeds vernieuwende trio’s niet meer weg te denken uit de Belgische jazzscene. Hun verfrissende aanpak van het jazzidioom, gecombineerd met de elementen die ze putten uit allerhande etnische muziekstijlen, alsook uit genres als funk en rock, zorgde ervoor dat deze groep door de jaren heen een geheel eigen geluid ontwikkelde. In hun rijk gevulde carrière werkten ze samen met tientallen artiesten van verschillend pluimage: Philip Catherine, Marie Daulne, DJ Grazzhoppa, Magic Malik, Joe Lovano, Opera Royal de la Monnaie, Toots Thielemans, …
Ook de lijst van projecten waarin je hen reeds kon aan het werk zien, illustreert de veelzijdigheid van dit unieke trio: AKA Moon + Baba Sissoko & Black Machine, AKA Moon & The Light Ship Tantra, AKA Moon & The Istanbul Express.
Vandaag zoeken ze opnieuw een muzikale kruisbestuiving op. Dit maal halen ze hun mosterd op het Europese continent, meer bepaald in de zigeunertraditie van de Balkanregio. Ze laten zich hiervoor bijstaan door de Belgische zigeunerviolist en publiekslieveling Tcha Limberger. Samen gingen ze op zoek naar muzikale medereizigers, die ze vonden in de Bulgaarse muzikanten Nedyalko Nedyalkov (kaval), Tima Nedyalkov (zang), Vladimoir Karparov (sax) en Stoyan Yankolov (percussie). Voeg daar nog een verdwaalde Italiaan als de virtuoze pianist Fabian Fiorini aan toe en u weet dat u zich aan muzikaal vuurwerk mag verwachten.
Dit unieke ensemble, bestaande uit het kruim van de hedendaagse jazzscène uit verschillende hoeken van het Oude Continent, put uit de Europese traditionele volksmuziek om er dankzij de taal van de jazz iets volledig nieuw mee te doen, belichaamt als geen ander de mission statement van ons Jazz Brugge Festival!

productie: Fondation de Royaumont & Akasha vzw in samenwerking met Aubergine Artist Management
coproductie met BOZAR (Balkan Traffic) en KVS

Selected discography: