overzicht programma
naar Aka Balkan Moon naar Samuel Blaser - Pierre Favre
vrijdag 5 oktober    

GrazzHoppa

DJ GRAZZHOPPA presents: “LATE NIGHT JAZZ GROOVES @ JAZZ BRUGGE”
Op vrijdag –en zaterdagavond sluiten we telkens feestelijk af met een stomend concert in de Inkomhal. Voor deze late night jazz grooves schakelden we gewezen Bruggeling DJ Grazzhoppa in als centrale gast. Hij selecteerde twee groepen die de grenzen aftasten van (hedendaagse) jazz met andere genres uit de pop-, rock-, en electronicawereld.


23:30 - Inkomhal

Root
feat. Grazzhoppa & Uman [B]

Dominique Vantomme Fender Rhodes, Wurlitzer, keys
Mirko Banovic elektrische bas
Geert Roelofs drums
Grazzhoppa turntables
Uman slam, rap


 

Root
© Leen van Laethem

De muziek van ROOT, het trio rond toetsenist Dominique Vantomme, neemt je mee in een wereld waar psychedelica en harmonie hand in hand gaan. Het hardere werk doet terugdenken aan de begindagen van de jazzrock en fusion die in de jaren '70 hoogtij vierden. Vooral de verschillende keyboards en klavieren zoals de Wurlitzer en de Rhodes geven het geheel een scherpe kant en doen denken aan het werk van Chick Corea, Herbie Hancock en Keith Jarrett in hun "Electric Miles" periode.
Naast de 70's invloeden gaat het trio ook de fusie aan met elementen uit de hedendaagse elektronische muziek. Er wordt gretig gebruik gemaakt van drumcomputers en bassist Mirko Banovic en drummer Geert Roelofs laten zich inspireren door de ritmes hoorbaar in drum'n'bass en jungle.
Speciaal voor dit late night concert laten ze zich bijstaan door twee muzikale gasten uit de hip hop hoek. Enerzijds vinden we gastheer van deze Late Night Jazz Grooves - DJ Grazzhoppa – die het geheel af kruidt met de nodige cuts & scratches. Daarnaast zorgt zijn voormalige kompaan uit de Brusselse cultgroep De Puta Madre – Uman - voor de nodige slams en raps.





Selected discography: