FRANCESCO BRANCIAMORE PERFECT QUARTET

photo's © Jos Knaepen

Francesco Branciamore (drums)
Gaetano Cristofaro (saxen, klarinet)
Elio Amato (trombone, flugelhorn)
Giuseppe Guarrella (contrabas)


De muzikale activiteiten van drummer/componist Francesco Branciamore strekken zich uit van jazz tot theater en van dans tot film. Hij bracht tot op heden 13 cd’s uit en werkte samen met musici als Lee Konitz, Evan Parker, Barre Philips, e.v.a.
Francesco is vast lid van het December Thirty Jazz Trio, Giorgio Occhipinti Hereo Nonetto en leidt het Trade d’Union European Quartet (met Paul Rutherford, Michel Godard en Guido Mazzon) en het Perfect Quartet.
Rietblazer Gaetano Cristofaro is zowel actief in de klassieke muziek als in de jazzwereld. Hij debuteerde in The Montecassino’s Jazz Band. Hij won diverse prijzen in de klassieke muziek. In 1997 stichtte hij het Birdland Quartet en later het Gaetano Cristofaro Quartet.
Elio Amato (trombone, flugelhorn) ontwikkelde reeds tijdens zijn klassieke studies een grote interesse voor jazz. In deze periode luisterde hij veel naar Chet Baker en Albert Mangelsdorff. In 1976 startte hij een groep met zijn broers Alberto en Sergio. Ze brachten jazz met invloeden van Stravinsky en Schönberg. Elio werkt zowel met jazzmusici als met kamermuziekensembles en symfonie-orkesten (o.a. Washington Symphonic Orchestra en het Orchestra dell’Opera di Roma).
Contrabassist Giuseppe Guarrella volgde klassieke studies en speelt in diverse orkesten en kamermuziek-ensembles. Hij maakt ook deel uit van jazz-groepen als The December Thirty Jazz Trio, Giorgio Occhipinti Hereo Nonetto en ‘As Sikilli’. Sinds 1994 leidt hij het Sicilian Quartet.

Selectieve discografie :

Francesco Branciamore Perfect Quartet (Jazz’halo)
G.Occhipinti Hereo Nonetto plus Cellos Sequences (Jazz’halo)
Trade d’Union, ‘Improvisation of the Four Seasons’ (Caligola)