ROBERTA GAMBARINI (Italië)

photo's © Jos Knaepen

Roberta Gambarini (vocalen)
Jimmy Woode (contrabas)
David Gazarov (piano)
Joost van Schalk (drums)


Toch één vocaliste op het festival. En iemand die u zal bijblijven ! Geboren in Turijn uit een muzikale familie, was Roberta Gambarini reeds als tiener actief in de vele Noord-Italiaanse jazzclubs. Sinds 1985 speelt ze ook op de belangrijkste festivals in haar land en tal van internationale, gerenommeerde jazzfestivals.
Roberta Gambarini heeft alles mee als zangeres : een bijzonder instrumentaal toonbereik, een warm timbre, een zeer goeie timing en intonatie én techniek.
Ze neemt sinds 1986 cd’s op, zowel onder haar eigen naam en als zangeres op cd’s van diverse Italiaanse muzikanten. In 1998 verhuist ze naar de Verenigde Staten. In datzelfde jaar wint ze de derde prijs in de prestigieuze Thelonious Monk Jazz Competition.
Sinds ze in de Verenigde Staten woont, werkt ze samen met tal van grote namen, zoals Herbie Hancock, John Hicks, Christian McBride, Cedar Walton en Roy Hargrove.

Bij ons treedt ze aan met de legendarische Amerikaanse bassist Jimmy Woode, de Russische pianist David Gazarov en de Nederlandse drummer Joost van Schalk.
Voorwaar, een internationaal gezelschap.

Selectieve discografie :

‘Apreslude’ (Splash Records)